Beschrijving
De Zolo wijnen worden gemaakt door Fincas Patagonicas en ligt in de wijnstreek Mendoza, Argentinië ’s grootste wijnstreek. Mendoza ligt in het oosten van het land aan de voet van het Andes gebergte grenzend aan Chili.
Eigenares van het bedrijf is Dr. Patricia Ortiz. Haar motto is heel simpel: De beste wijnen van Argentinië maken! De naam Zolo is door Patricia bedacht omdat zij het grootste deel van de week in Mendoza aan het werk is en haar man alleen/ Zolo in Buenos Aires achterlaat. Patricia is een voormalige dokter en ook voorzitter van ‘Bodegas Argentinas’ een belangenorganisatie waarvan vrijwel alle wijnbedrijven in Argentinië lid zijn. Patricia is de eerste vrouw in deze vooraanstaande functie.
Wijnmaker Fabian de Valenzuela werkt sinds 2012 samen met Jean-Claude Berrouet. Deze legendarische wijnmaker is meer dan 40 jaar lang verantwoordelijk geweest voor een van de meest prestigieuze rode wijnen ter wereld: Château Pétrus, Pomerol, Bordeaux. Jean-Claude zijn expertise en ervaring zorgen ervoor dat de Zolo wijnen nog beter worden.
Wijngaard & Wijnmaken
In de wijngaarden en wijnmakerij van Zolo staat kwaliteit centraal in alles wat ze doen! Druiven afkomstig uit de gebieden Agrelo en Alto Agrelo in Lujan de Cuyo. Gemiddelde hoogte van de wijngaarden 1000 meter. De druiven worden duurzaam verbouwd, met de hand geoogst en tweemaal geselecteerd: in de wijngaard en na aankomst in de wijnmakerij. De wijnmakerij is zeer goed uitgerust met de beste wijnpersen, fermentatie tanks en een selectie aan verschillende vaten en fusten van hout, RVS en beton om de wijnen te rijpen.
Zolo Black
De meest exclusieve wijnen uit de Zolo serie. Gemaakt afkomstig van de beste Zolo wijngaarden. Dit zijn krachtige, geconcentreerde, indrukwekkende wijnen.
Wijngaard & wijnmaken
Druiven afkomstig van de El Jariillal wijngaard op 1050 meter hoogte gelegen in Alto Agrelo, Lujan de Cuyo, de rijpe Malbec druiven worden met de hand geoogst.
Voor de start van de alcoholische fermentatie worden de druiven eerst 5 dagen ingeweekt op een temperatuur van 8 graden, dit om kleur en aroma aan de schillen te onttrekken. Gevolgd door alcoholische fermentatie in roestvrijstalen tanks voor de duur van 15 dagen, gevolgd door een inweking van wijn en schillen/pitten die 15 dagen duurt. De wijn rijpt in totaal 18 maanden in Amerikaanse en Franse eikenhouten vaten (nieuw en 2e jaars gebruik).
Pers
De Zolo wijnen worden door de internationale pers geroemd vanwege de fantastische prijs – kwaliteitverhouding: “Best Buy,” Wine Enthusiast”, Wine Spectator, “Genuinely excellent wines – Stephen Tanzer”.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.