Beschrijving
Michael en David zijn de broers Michael en David Phillips. Sinds 1850 verbouwt de Phillips familie druiven, groenten
en fruit in de streek Lodi, Californië. Een wijnstreek op steenworp afstand van de stad San Francisco. De combinatie
van het mediterrane klimaat in Lodi en druiven die zich hier thuis voelen levert wijnen op die vol, rond en krachtig van
smaak zijn.
In 1985 starten de broers met het maken van wijn onder hun eigen naam. Tot die tijd werden de druiven verkocht aan
collega wijnmakers. Het bedrijf groeide als kool nadat in 2002 de Zinfandel wijn ‘The Seven Deadly Zins’ met veel
succes werd geïntroduceerd. Het succes komt door een combinatie van factoren, Michael en David hebben een
duidelijke focus op kwaliteit, duurzaamheid en het introduceren van wijnen met opvallende labels en namen zoals:
‘Earthquake’, ‘Lust’en ‘Petite Petit’.
Als familiebedrijf, de zesde generatie Kevin en Melissa Phillips werken inmiddels mee in het bedrijf,
is het thema duurzaamheid belangrijk. Alle wijngaarden en druiven die worden gekocht van collega’s zijn officieel
gecertificeerd volgens het ‘Lodi rules for sustainable wine growing program’. De Michael David Winery is de eerste in
het Lodi gebied geweest die deze certificering behaalde en een programma startte om boeren, waarvan ze druiven
kopen, te stimuleren dit ook te doen. Inmiddels zijn ze allemaal sustainable gecertificeerd.
Gezien het succes van de Michael David Winery is het dan ook niet verwonderlijk dat in verschillende vooraanstaande
wijnbladen zoals Wine Spectator en Wine Enthusiast de wijnen vaak hoge scores en speciale aanbevelingen krijgen.
Pers
“Year in year out, this is one of the best value wineries in the entire world. Working from grape sources in Lodi, they offer an
assortment of wines, but their top cuvées are always the rather solid, full-flavored and savory dry red wines”. Robert
Parker Wine Advocate is een van de meest invloedrijke wijnschrijvers ter wereld.
93 van de 100 punten, Robert Parker Wine Advocate.
“The 2013 Zinfandel Lust is a whopper (16.9% natural alcohol), but with pure, rich, full-bodied black cherry fruit, incense,
camphor and a touch of toasty oak. It is concentrated, thick and juicy. This is a big, powerful, heady wine that,
remarkably, is not the least bit hot or overripe in spite of rather incredible levels of potency. Drink it over the next 7-8
years”.
91 van de 100 punten, Robert Parker Wine Advocate.
“Michael David Winery also scores impressively with their moderately priced Zinfandels. The 2013 Zinfandel Earthquake is
100% Zinfandel, a 30,000-case cuvée aged in American oak. It is no wimpy Zinfandel at 15.5% alcohol, but is
full-bodied, offering briary, peppery, meaty and herbal black fruits and some red fruits. The wine is pure, deep, fleshy,
and ideal for drinking over the next 3-4 years”.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.