Beschrijving
Paolo Leo’s wijnmaak geschiedenis omvat vijf generaties van liefde en hartstocht voor Puglia en zijn wijnen het is een typisch Italiaans familie bedrijf waarin alle kinderen meewerken. Het bedrijf is gevestigd in het hart van Puglia, halverwege de steden Brindisi en Lecce. In de jaren tachtig nam Paolo het bedrijf van zijn vader over en bouwde een nieuwe wijnmakerij.
Inmiddels werken drie van de vier zonen van Paolo Leo volop mee in het bedrijf. Samen bouwen zij verder aan de groei en het succes van de afgelopen jaren! De Paolo Leo wijnen zijn inmiddels dan ook niet meer weg te denken uit ons assortiment en zijn het meer dan waard om ontdekt te worden.
De wijnen van Paolo Leo onderscheiden zich juist door hun finesse en doordrinkbaarheid. Maar al te vaak zijn Zuid-Italiaanse wijnen log en overrijp van smaak waar je na een glas genoeg van hebt. Hoe dit komt? Nicola Leo is gewoon een hele goede wijnmaker die zijn wijngaarden (terroirs) goed kent en precies weet wat hij in de wijnkelder wel en niet moet doen.
Wijnmaken
De pluk van de Pinot Grigio druiven vindt plaats in de vroege ochtenduren, de lage temperaturen in de ochtend helpen om de frisheid de aroma’s optimaal tot hun recht te laten komen in de uiteindelijke wijn. De vergisting van het druivensap vindt plaats in roestvrijstalen tanks op 15C, gedurende 10 dagen. De wijn rijpt na de vergisting, tot aan het moment van botteling, in roestvrijstalen tanks, op de overgebleven gist resten (lie) om verdere smaakdiepgang en complexiteit te verkrijgen.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.