Beschrijving
De familie Bou Sleiman waarvan Joseph de 4e generatie is heeft er alles aan gedaan de hedendaagse kennis in huis
te halen, tegelijk tradities te respecteren. Passie en Erfdom van Vader op Zoon is de lijfspreuk sinds 1950!
De beste Libanese wijnen komen uit de Bekaa-vallei, de hellingen van deze vallei vormen ideale klimatologische
condities voor de teelt van blauwe druiven. Er zijn ongeveer 300 zonnedagen, terwijl het in de nacht goed afkoelt, er
valt genoeg neerslag en druivenstokken kunnen tot 1000 meter hoogte geplant worden.
De bodem bestaat vooral uit kalk, de bodemgesteldheid maakt het mogelijk om elegante wijnen te maken. Tijdens de
bloei- en rijpingsperiode van de druif is het erg droog, hierdoor komen er haast geen ziekten voor dus zijn er geen
bestrijdingsmiddelen nodig. Dit komt uiteraard ten goede aan de kwaliteit van de wijn.
Obeidy
Obeidy is een witte druivensoort die in Libanon vooral staat aangeplant in de Bekavallei, Libanon’s meest legendarische
wijngebied. Bovendien is, op basis van DNA onderzoek, vast komen te staan dat Obeidy een echt Libanees
druivenras is. Het staat hier al duizenden jaren aangeplant en heeft zich perfect aangepast aan het warme
Mediterrane klimaat.
De druif heeft een dunne schil. De schil van Obeidy is zo dun dat je de zaadjes er doorheen kunt zien. De druif is
gevoelig voor direct zonlicht en om die reden staat hij aangeplant in pergola wijngaarden waarbij de druiven, in de
schaduw, onder het bladerdek van de wijnstokken hangen afgeschermd van de zon.
De druif is oxidatie gevoelig. Dit betekent dat wanneer het druivensap voor langere tijd in contact staat met zuurstof, je
afwijkende smaken krijgt (sherry achtige tonen, muffe/ bruine appel).
Om dit te voorkomen worden de druiven voor zonsopgang geplukt, op het koelste moment van de dag. In de kelder
worden de druiven snel verwerkt om niets van de delicate smaken verloren te laten gaan. De wijnmaker doet er alles
aan om niets van de delicate smaken verloren te laten gaan. Het sap wordt uit de druiven is geperst, afgesloten van
zuurstof. Vervolgens wordt het sap vergist in roestvrijstalen vaten, op lage temperatuur hierdoor is de wijn vol en fris
en verfijnd van smaak.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.