Beschrijving
De familie Bou Sleiman waarvan Joseph de 4e generatie is heeft er alles aan gedaan de hedendaagse kennis in huis te halen, tegelijk tradities te respecteren. Passie en Erfdom van Vader op Zoon is de lijfspreuk sinds 1950 !
De beste Libanese wijnen komen uit de Bekaa-vallei, de hellingen van deze vallei vormen ideale klimatologische condities voor de teelt van blauwe druiven. Er zijn ongeveer 300 zonnedagen, terwijl het in de nacht goed afkoelt, er valt genoeg neerslag en druivenstokken kunnen tot 1000 meter hoogte geplant worden.
De bodem bestaat vooral uit kalk, de bodemgesteldheid maakt het mogelijk om elegante wijnen te maken. Tijdens de bloei- en rijpingsperiode van de druif is het erg droog, hierdoor komen er haast geen ziekten voor dus zijn er geen bestrijdingsmiddelen nodig. Dit komt uiteraard ten goede aan de kwaliteit van de wijn.
Wijnmaken
De Obeidy-druiven worden voorafgaand aan de vinificatie gesorteerd om ervoor te zorgen dat alleen de beste trossen worden gebruikt. De druiven worden vervolgens geperst en de most word op hoge temperatuur gekookt om ongeveer een derde ervan te verdampen en de suikers te concentreren. Vervolgens wordt de geconcentreerde most gekoeld, overgebracht naar roestvrijstalen gistingstanks en bij 18 tot 20°C gefermenteerd met geselecteerde gisten. De wijn rustte, tot aan het moment van botteling, een paar maanden op de fijne lee (gistresten) dit voegt textuur en subtiele complexiteit toe.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.