Beschrijving
De familie Hurtado is al meer dan een eeuw eigenaar van Viña Maquis. Sinds het begin is het hun doel geweest om de wijnen van Maquis bij de beste van Chili te laten horen. Inmiddels wordt het bedrijf beschouwd als een van de beste van Zuid-Amerika. Niet voor niets deelt vooraanstaand wijnschrijver en Master of Wine Tim Atkin het bedrijf bij de ‘First Growths’ van Chili. Alleen voorbehouden aan de allerbeste wijn bedrijven van Chili.Maquis is gelegen in de Colchagua-vallei op 187 km zuidelijk van de hoofdstad Santiago. De focus ligt op het maken van onderscheidend terroir/wijngaard wijnen die opvallen vanwege de smaak intensiteit, verfijning, elegantie, typiciteit en frisheid.
Wijnmakers Ricardo Rivadeneira, Rodrigo Romero en wijngaard manager Jaime Gatica worden in de wijngaarden geadviseerd door Xavier Choné een internationaal veelgevraagd wijngaard expert. Er wordt veel aandacht te besteed aan de bodemgesteldheid, de afstand tussen de wijnstokken en de timing van de oogst. Met als doel de hoogste kwaliteit druiven te oogsten. De belangrijkste wijngaard van Maquis ligt ingeklemd tussen twee rivieren het wordt sterk beïnvloed door de Tinguiririca-rivier aan de ene kant en de Chimbarongo Creek aan de andere kant. Deze twee rivieren fungeren als ‘windtunnels’ voor koele kustbriesjes die de warme zomers van Colchagua helpen matigen en bijdragen aan de frisheid, elegantie en verfijning in de smaak van de Maquis-wijnen.
‘The French Connection’
Naast de Franse wijngaaard adviseur Xavier Choné, is Eric Boissenot adviseur op het gebied van wijnmaken en het samenstellen van de wijnblends. Eric is adviserend wijnmaker voor een grote groep top châteaus in Bordeaux: Latour, Lafite-Rothschild, Margaux, Mouton-Rothschild, Palmer, Pichon Comtesse, Pichon Baron, Ducru-Beaucaillou, Léoville Barton, Brane Cantenac, Léoville La Cazes, Gruaud-Larose.
Duurzaamheid
Het is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsfilosofie zo was het een van de eerste wijnbedrijven in Chili die officieel werd gecertificeerd. Het bedrijf heeft een energieterugwinningssysteem gebaseerd op geothermische warmtepomptechnologie. Dankzij dit systeem is elektriciteitsverbruik met 30% en zijn behoefte aan vloeibaar gas met 90% verminderd. Biologische corridors rond de wijngaarden herbergen nuttige insecten, vogels en dieren die op natuurlijke wijze wijnstokplagen helpen bestrijden. 2.600 schapen helpen tijdens de winter en de lente het onkruid in de wijngaarden onder controle te houden.
Wijngaard en wijnmaken
Alle druiven afkomstig van onze eigen wijngaarden die door ons eigen wijngaard team worden onderhouden om zo de beste kwaliteit druiven te kunnen oogsten, jaar in jaar uit.
100% handmatige pluk met dubbele selectie van trossen en druiven om zo de beste kwaliteit druiven te selecteren. Gecontroleerde fermentatietemperaturen tussen 20-22°C in RVS tanks. Totale maceratietijd met de schillen van 13 tot 21 dagen. Malolactische gisting in RVS tanks. 12 maanden gerijpt in 2e, 3e jaars, Franse eikenhouten vaten.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.