Beschrijving
Dertig jaar geleden werden Monique en Gerard Biancone tot over hun oren verliefd op de Provence streek. In de buurt van Draguignan kochten zijn een oud landhuis met wijngaarden en stichten Château Rasque. Na de wijngaarden en het landhuis helemaal te hebben opgeknapt begonnen ze met het maken van wijn. Dit was een lang gekoesterde droom van Gerard, afkomstig uit een familie van Bordeaux wijnmakers.
Wijnmaken – Cuvée Alexandra
Het paradepaardje van Château Rasque wordt als volgt gemaakt.
Nadat alle druiven met de hand zijn geoogst, worden deze naar de pneumatische pers gebracht waar lichte druk wordt uitgeoefend. Hierna volgt 4 tot 6 uur maceratie om de gewenste kleur te verkrijgen. Vervolgens wordt het eerste “saignée”-sap (het beste deel) afgetapt om cuvée Alexandra te maken. Elke druivensoort wordt afzonderlijk gevinifieerd. De definitieve blend wordt van de druivenrassen Grenache en Cinsault, wordt pas na de fermentatie samengesteld.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.