Beschrijving
Vincent Bouzereau is (10e generatie!) wijnboer in het wereldberoemde wijn gebied Meursault
en is in het gelijknamige dorp gevestigd. Hij bezit in totaal 18 hectare aan wijngaarden in o.a.
de dorpen Auxey-Duresses, Monthélie en Puligny Montrachet. Vincent zijn filosofie is simpel:
“Om een goed fles wijn te maken, heb ik top kwaliteit druiven nodig”. Hij brengt om die reden
dan ook veel tijd door in zijn wijngaarden om, na al het harde werken, in september druiven
van topkwaliteit te kunnen oogsten.
Wijngaard en wijnmaken
Een oude wijngaard, ideaal gelegen halverwege de heuvel, op het zuiden/zuidoosten.
De druiven worden met de hand gesorteerd aan de sorteertafel, ze worden ontsteelt en in een
open tank geplaatst voor de alcoholische gisting met temperatuur controle. Er zijn geen
kunstmatige gisten toegevoegd, uitsluitend inheemse gisten om de typiciteit van het terroir en
de vintage te behouden. Handmatige punchdowns en pompen. Vervolgens wordt de wijn
geperst en overgebracht naar eikenhouten vaten.
Rijping: 100% eikenhout – 30% nieuwe vaten. Ongeveer 15-18 maanden. Malo in vat. Filtratie
licht of zelfs niet (afhankelijk van oogstjaar) om de aroma’s te behouden. Het bottelen gebeurt
op het domein.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.