Beschrijving
Château Génot-Boulanger begon in 1974 als een nieuwe uitdaging voor een welgestelde Parijzenaar. Een flink
aantal jaren was het domein in de Bourgogne verliesgevend en begin jaren negentig werd daarom het roer radicaal
omgegooid. Vanaf dat moment koos het domein voor kwaliteit. Dus lage rendementen, groene oogst (dat is het
verwijderen van overtollige druiven, vóór dat deze gaan rijpen) en het gebruik van alleen biologische bemesting.
Deze inspanningen wierpen al snel hun vruchten af en het domein begon te floreren.
Verbetering van kwaliteit bleef (en blijft) de rode draad bij Château Génot-Boulanger. Stap voor stap werd steeds natuurlijker
gewerkt en sinds 2012 is het domein gecertificeerd biologisch. Al het werk wordt gelukkig ook opgemerkt in de
wijnwereld. Zowel de lezers als de redactie van het toonaangevende wijntijdschrift Bourgogne Aujourd’hui riepen
Château Génot-Boulanger eind 2011 uit tot de grootste belofte van 2011
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.