Beschrijving
In 1872 bezocht José Raventos de Champagne streek. Hij kwam geïnspireerd terug en kort daarna werden door de
Raventos familie de eerste Cava’s gemaakt.
De manier waarop Cava wordt gemaakt is dezelfde methode als in de Champagne streek. Het grootste verschil met
Champagne, naast het warmere klimaat, zijn de gebruikte druivenrassen. Met in de hoofdrol de lokale witte
druivenrassen xarello, maccabeo en parellada en de blauwe druivenrassen Trepat (zeldzaam) Garnacha (Grenache)
en Monastrell.De drie witte ‘locals’ worden eventueel aangevuld met de Franse druivenrassen Chardonnay en Pinot
Noir.
Goede Cava’s zijn frisdroog en opwekkend van smaak. Variërend van lichte fris smakende Cava’s tot Cava’s die door
jarenlange flesrijping vol en krachtig van smaak zijn en het beste bij de maaltijd gedronken kunnen worden.
Marques de Terrabona Cava is een ideale aperitief Cava enis heel lekker bij een bordje Spaanse ham en bij schaal-,
schelpdieren en lichte visgerechten.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.